Opgeroepen via de QVAX-reservelijst: wat nu?

Als je opgeroepen wordt via de reservelijst QVAX voor een snellere vaccinatie, is het van belang om snel te handelen. Lukt dit niet en reageer je niet of te laat op de oproep moet je zelf enkele stappen ondernemen om op de reservelijst te blijven staan.

Als je de oproep weigert of er te laat op ingaat, zal je een e-mail ontvangen om je beschikbaarheden opnieuw door te geven. Hiervoor log je in via www.qvax.be. Bij een volgende oproepactie via de reservelijst kan je opnieuw opgeroepen worden. Aangezien QVAX de mensen oproept van oud naar jong, beland je op dezelfde plek op de reservelijst.

Past het voorgestelde moment wél? Dan word je doorverwezen naar Doclr, het boekingsprogramma waar je je afspraak bevestigt. Haak je op het laatste moment toch nog af, dan zal je niet meer kunnen uitgenodigd worden via QVAX. Je hebt immers aangegeven dat je op het voorgestelde moment gevaccineerd wil worden en dat onthoudt het systeem. Je kan wel nog gevaccineerd worden maar niet via de reservelijst. Je zal een oproepingsbrief krijgen wanneer het jouw beurt is.

Aanmelden voor QVAX kan via www.qvax.be, maak een account aan op jouw rijksregisternummer en kies een wachtwoord. Je kan per week je beschikbaarheden doorgeven, zo is de kans groot dat het moment dat wordt voorgesteld past.

Je wordt pas uitgenodigd via QVAX als jouw leeftijdscategorie aan de beurt is. Meer lezen kan laatjevaccineren.be

Gepubliceerd op  wo 02 jun 2021