VC De Roosenberg boost de capaciteit

We hadden alle vrijwilligers - die de motor zijn van ons vaccinatiecentrum - een lange kerstvakantie gegund, maar nu de versnelde vaccinatiecampagne bekend is, hebben we beslist om VC De Roosenberg te heropenen in de eerste week van januari met een aanzienlijk verhoogde capaciteit.

Heel wat van onze vrijwilligers zijn, naast hun beroepsactiviteit, ruim 10 maanden aan de slag in het vaccinatiecentrum. 

Omdat we er steeds naar streven om iedereen die gevaccineerd mag worden zo snel mogelijk te vaccineren, zijn we bij de koplopers in Vlaanderen qua percentage gezette boosterprikken. 

Nieuwe vaccinatiestrategie

Gisteren werd de versnelling in de vaccinatiecampagne aangekondigd. Na gunstig advies van de Hoge Gezondheidsraad en de Taskforce vaccinatie heeft de IMC beslist dat mensen die een mRNA-vaccin (Pfizer of Moderna) hebben gekregen, na 4 maanden kunnen worden uitgenodigd voor het boostervaccin. De tijdsspanne na een AstraZeneca vaccin blijft op vier maanden. De tijdsspanne na een Johnson&Johnson vaccin blijft op twee maanden.

Alle vrijwilligers springen bij

Dankzij de grote groep medische en niet-medische vrijwilligers, kunnen we nu toch de vakantie inkorten én de capaciteit in VC De Rooseberg verhogen. Ook wij willen in januari zoveel mogelijk boosterprikken zetten!

QVAX

Ben je ongeduldig en wil je graag snel aan de beurt komen? Vandaag bellen naar het VC helpt nog niet. De data worden morgen te vroegste aangepast, en daarna kunnen wij weer gaan uitnodigen. Als die verstuurd zijn, kan je bellen om je afspraak te bevestigen of te verplaatsen. Je je wel registreren op QVAX.

Via QVAX kan je je inschrijven op de online reservelijst voor de boosterprik. Je kan er aangeven op welke momenten je beschikbaar bent om snel te worden opgeroepen. Vaccinatiecentra kunnen uit die lijst putten om nog beschikbare plekjes voor de boosterprik in te vullen.

Alles over de versnelde vaccinatiecampagne: laatjevaccineren.be

Gepubliceerd op  do 16 dec 2021