VC De Roosenberg weer open vanaf 13 oktober 2021

Eerder werd de sluiting van het vaccinatiecentrum op 29 september aangekondigd, en in de tussentijd werd er beslist dat er een bijkomende, derde prik zou worden gegeven aan alle 65-plussers. We sloten het vaccinatiecentrum, maar werkten ondertussen een nieuw concept uit.

Door het vaccinatiecentrum in vernieuwde vorm te openen, willen we ook weer ruimte geven aan de verenigingen om gebruik te maken van de Roosenberg als ontmoetingscentrum, sportruimte en feestzaal.

Van 13 oktober en zeker tot het eind van het jaar gaan we werken in deze meer flexibele vorm. Een aantal dagen per week is De Roosenberg een vaccinatiecentrum voor 65-plussers en nieuwe 12-jarigen en op andere dagen maken we weer ruimte voor ontspanning.

We willen nu al graag alle vrijwilligers bedanken, niet alleen voor de afgelopen maanden van intens samenwerken, maar ook voor hun vernieuwd engagement. Dankzij hun inzet, maar ook dankzij hun glimlach, kunnen we trots zijn op de vlotte werking en de fijne sfeer het vaccinatiecentrum.

Waarom een derde vaccin ?

Ben je ouder dan 65 jaar, dan mag je de komende weken een uitnodiging verwachten om je een derde keer te laten vaccineren tegen COVID-19. Dokters en wetenschappers raden ten stelligste aan om daarop in te gaan. Met een herhalingsvaccinatie blijf je het beste beschermd tegen COVID-19.

Een herhalingsvaccinatie houdt je bescherming tegen COVID-19 op het hoogste niveau

De verschillende vaccins tegen COVID-19 bieden uitstekende bescherming tegen COVID-19: wie volledig gevaccineerd is, loopt veel minder kans om nog ziek te worden. Als je toch nog ziek wordt na vaccinatie, is de kans dat je zwaar ziek wordt of zou overlijden ook weer een heel stuk kleiner.

Studies bij miljoenen mensen in het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten tonen echter aan dat bij ouderen de bescherming van de vaccins langzaam afneemt na verloop van tijd. In die landen is de vaccinatie vroeger begonnen dan in ons land, zodat we daar al kunnen bestuderen hoe goed de vaccins nog werken na een paar maanden.

Vaccinatie-expert Pierre Van Damme legt uit: “We zien in de studies heel duidelijk dat de vaccins bij 65+ na een paar maanden een stukje van hun kracht verliezen. Na ongeveer 5 maanden begint de werkzaamheid tegen ernstige COVID19 en hospitalisatie af te nemen met 6 à 10% Dat betekent dus dat je dan weer wat meer risico loopt om in het ziekenhuis te belanden als je besmet raakt met COVID-19.” 

Met een herhalingsvaccinatie willen we uw bescherming tegen COVID-19 versterken en verlengen.

Meer weten? Je leest alles op www.laatjevaccineren.be

Gepubliceerd op  vr 08 okt 2021